Uitvaart

WAAROM EEN UITVAARTFOTOGRAAF?

 

‘Een verdrietige gebeurtenis als een uitvaart vast laten leggen? Waarom zou ik dat doen?’ Hoewel er steeds meer vraag komt naar uitvaartfotografie krijg ik deze vraag nog geregeld. Het antwoord daarop is simpel: ik leg niet het verdriet vast, maar juist de bijzondere momenten tijdens het afscheid. Momenten die je als nabestaande vaak ontgaan. Het verdriet tijdens een afscheid herinner je je wel, de mooie en liefdevolle momenten breng ik graag bij je terug via mijn foto’s. Juist omdat die momenten zoveel troost kunnen bieden.

 

Zijn er (jonge) kinderen aanwezig tijdens het afscheid? Dan is het heel waardevol als de uitvaart vastgelegd wordt in beeld. Hun herinneringen vervagen met de jaren. Hoe zag de kist eruit? Wat voor bloemen lagen erop? Wie waren er? Wie spraken er? Een fotoalbum geeft antwoord op die vragen. Het zorgt ervoor dat de foto’s, samen met de eigen herinneringen van een kind, een totaalbeeld geven dat compleet is en klopt.

 

Een herinneringsalbum kan een kind ook helpen tijdens het rouwproces: het kan opengeslagen worden als een kind daar behoefte aan heeft. Maar het ook weer dichtgedaan worden als het voor het kind even genoeg is.

 

Is er iemand die de uitvaart, om wat voor reden ook, niet kan bijwonen? Dan geeft een fotoalbum hen de mogelijkheid om op een later tijdstip alsnog de sfeer en de emoties van die dag te kunnen meebeleven.Wat kunt u verwachten?


Uitvaartfotografie is een vak apart. Het vraagt kennis van de uitvaartetiquette, een grote mate van flexibiliteit, snel kunnen schakelen en oog hebben voor details, sfeer en emoties. Uitvaartfotografie is mijn passie, mijn missie. Dat voel je en dat zie je terug in mijn foto’s.

Besluit u met mij in zee te gaan om de uitvaart van een dierbare vast te leggen? Dan krijgt u niet alleen foto’s van de momenten die voor iedereen zichtbaar zijn. Ik let ook en vooral op de momenten die meestal buiten beeld blijven: een lach om een grappige anekdote die verteld wordt over de overledene, een kneepje in een schouder, een mooie tekst op een bloemstuk, een streep zonlicht die op de kist valt. Momenten van verbinding, van liefde, van warmte, van ontroering. Juist die momenten probeer ik te vangen met mijn camera. Uitvaartfotograaf met Stijl

Email:

info@stimfotografie.nl


Telefoonnummer:

+31 6 24749209